Flere og flere migranter tager nu til Kroatien

16/09/2015 11:12

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Migranter, der kommer til Kroatien, vil få tilladelse til at passere gennem landet og fortsætte deres rejse til Vesteuropa, siger premierminister Zoran Milanovic, som bekræfter, at omkring 150 migranter passerede den serbisk-kroatiske grænse natten til onsdag.

- De vil være i stand til at passere gennem Kroatien, og vi vil hjælpe dem. Vi er ved at gøre os klar, siger Milanovic, der onsdag talte om flygtningekrisen i parlamentet.

Snesevis af mennesker var onsdag på vej gennem kornmarker på grænsen mellem Serbien og Kroatien, efter at flygtningestrømmen er aftaget i Østrig.

Efter at Ungarn har lukket grænsen til Serbien, forsøger flygtningene nu at tage vejen uden om Ungarn via Kroatien og Slovenien, skriver Reuters.

En journalist på den kroatiske side af grænsen siger, at han så kroatiske politifolk tage en af de første grupper af migranter med for at registrere dem.

- Et større antal flygtninge er ankommet til Kroatien. Vi registrerer dem, og de bliver bragt til modtagelsescentre, hed det i en officiel kroatisk erklæring inden udtalelser fra premierministeren.

En fotograf fra Reuters i området siger, at han tidligt på dagen så over 100 migranter gå gennem marker ind i EU-landet Kroatien. De fleste af migranterne var ankommet til byen Sid ved den kroatiske grænse i busser fra Serbiens sydlige grænse til Makedonien.

Andre kom i taxaer - nogle af dem var irakere.

Serbien ligger på transitruten for migranter og flygtninge, der kommer fra Tyrkiet til Grækenland, og som vil til Nordeuropa. Fra Grækenland tager migranter og flygtninge til Makedonien, hvorefter de kommer til Serbien.

Ifølge serbiske medier er mindst 10 busser med migranter kørt til Sid ved Kroatien fra den sydlige serbiske by Presevo, hvortil adskillige tusinde ankommer hver dag fra Makedonien, efter at de i dagevis har bevæget sig mod nord på Balkan.

/ritzau/Reuters