Flere skud affyret i København - person er ramt

Det lignede et forsøg på en regulær likvidering, da en mand lørdag morgen ved 09-tiden blev ramt af flere skud på Stubmøllevej ved Mozartsvej i Sydhavnen i København.

Offeret havde været ude for at købe ind og var ved at læsse varerne ind i sin bil, da en koksgrå VW Transporter standsede op.

- En eller to maskerede mænd springer ud af bilen og affyrer flere skud mod ham, fortæller den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi Sajjad Haider.

Offeret blev ramt af flere skud og efterfølgende bragt til Rigshospitalets Traumecenter. Her har lægerne fortalt politiet, at han er uden for livsfare, og at hans tilstand er stabil.

Efter skyderiet springer mændene ind i bilen, som kører ad Damagervej.

- Den fortsætter ad stisystemet gennem Valbyparken, hvor den bliver observeret af flere vidner, siger Sajjad Haider.

Gerningsmændene var kørende i en koksgrå VW Transporter. Den havde udenlandske nummerplader, muligvis svenske eller tyske, der begyndte med HH.

- Vi vil meget gerne høre fra folk, som måtte have set bilen før klokken ni lørdag morgen, og også gerne hvis man har set den efterfølgende, siger Sajjad Haider.

Han kan ved middagstid ikke sige, om offeret i forvejen er kendt af politiet, men han siger at skyderiet virker planlagt.

- Gerningsmændene var maskerede og klar til at slå til, da forurettede kom ud til sin bil. Så vi må gå ud fra, at det er planlagt. Det kunne godt tyde på, at de har tænkt lidt over det i forvejen, forklarer efterforskningslederen.

Lørdagens skudepisode kommer kun godt to uger efter en anden skudepisode på næsten samme sted.

Om aftenen 27. april blev en 27-årig mand ramt af skud i benet og foden på Mozarts Plads, da der blev affyret i alt otte skud.

Politiet kan endnu ikke sige, om der er en sammenhæng mellem de to episoder.

- Men vi er opmærksomme på skyderiet for to uger siden, og det er klart, at det indgår i vores efterforskning, siger Sajjad Haider.

/ritzau/

 

Dagens Gossip