Flere ukrainske soldater skal forsvare de østlige byer

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, siger tirsdag, at han har beordret sine militærchefer til at udstationere nye militærenheder for at beskytte byer i den østlige og sydøstlige del af landet mod angreb fra russisk støttede separatister, skriver nyhedsbureauet Interfax.

- Adskillige nye enheder og grupper er dannet, hvilket vil gøre det muligt øjeblikkeligt at svare igen på mulige angreb på Marjupol, Berdjansk, Kharkiv og det nordlige Lugansk, sagde Porosjenko under et møde med det nationale forsvars- og sikkerhedsråd.

Porosjenko har indkaldt til mødet med sine øverste sikkerhedschefer, efter at de russisk støttede separatister gennemførte valg i den østlige del af landet og indsatte ledere i "folkerepublikkerne" på trods af, at Kijev og Vesten betegner afstemningen som ulovlig.

På mødet understregede præsidenten også over for medlemmerne af forsvars- og sikkerhedsrådet, at regeringen i Kijev fortsat føler sig forpligtet af den mishandlede fredsplan for den krigsramte østlige del af landet, der i måneder været hærget af en voldelig konflikt.

- Ukraine er fortsat en stor tilhænger af fredsplanen, mens "andre deltagere" i den russisk støttede våbenhvileaftale ikke opfylder deres forpligtelser, sagde Porosjenko, der, hvis han bliver tvunget til det, er parat til at droppe våbenhvilen.

Aftalen om våbenhvilen, der blev underskrevet af regeringen og militante, skabte særlige forhold for regionen. Det gælder blandt andet, at lokale valg skal gennemføres i henhold til ukrainsk lovgivning.

Våbenhvileloven, der blev godkendt af Ukraines parlament i september, sikrer delvis autonomi og amnesti for regionen i de næste tre år. Den sikrer også retten til at opretholde væbnede enheder i de distrikter, der kontrolleres af separatister.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip