Flertal af tyskerne ønsker Grækenland ud af eurozonen

De fleste tyskere mener, at de gældsplagede grækere skal ud af eurozonen.

Det fremgår af en meningsmåling, der offentliggøres af tv-stationen ZDF.

Samtidig siger målingen, som er lavet af instituttet Forschungsgruppe Wahlen for programmet Politbarometer, at 80 procent af tyskerne mener, at Grækenland optræder utroværdigt i forhandlingerne med de andre lande i eurozonen.

Ifølge målingen siger 40 procent af tyskerne, at Grækenland bør blive i eurozonen. I en tilsvarende måling for en uge siden var det 52 procent.

Den nye måling siger nu, at 52 procent af tyskerne gerne ser Grækenland ud af eurozonen. For en uge siden var det kun 41 procent.

Kun 11 procent mener, at den venstreorienterede regering i Athen optræder troværdigt, og kun 14 procent mener, at grækerne faktisk vil gennemføre de reformer og besparelser, som Grækenland har forpligtet sig til for at få de store kriselån.

I øvrigt bekræfter meningsmålingen, at Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, fortsat er landets mest populære politiker.

Nummer to på denne liste er finansminister Wolfgang Schäuble.

Netop de to tyske ledere har stået i spidsen for kravene om, at Grækenland skal gennemføre reformprogrammerne til gengæld for de lån, som landet har fået af EU, den europæiske centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF).

Tyskland har som det største land i EU ydet en stor del af de 240 milliarder euro, der er afsat til lån til grækerne for at holde deres land økonomisk i live.

Med Merkels og Schäubles vedvarende krav om, at Grækenland skal overholde forpligtelserne i låneaftalerne, har samtidig gjort de to tyskere til hadeobjekter i Grækenland, hvor regeringen på det seneste igen har luftet tanker om at kræve penge fra Tyskland som erstatning for forbrydelser under Anden Verdenskrig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip