Flertal vil lukke grænsen for ekstreme prædikanter

Skrevet af admin

27/02/2015

Mest læste i dag

Danmark skal være lukket land for ekstreme prædikanter, der trækker fulde huse, når de prædiker hellig krig og død over homoseksuelle.

Det mener et politisk flertal bestående af V, K, SF og DF, skriver Metroxpress.

- Det er fuldstændig vanvittigt, at vi lukker de her hadprædikanter ind. Og det skal vi stoppe hellere i dag end i morgen. De skal ikke komme til Danmark og prædike død og ødelæggelse, siger retsordfører Mai Mercado (K) til avisen.

Både Frankrig, Storbritannien og Tyskland afviser i dag religiøse ekstremister ved grænsen, herunder flere som besøger Danmark.

SF vil nu bede justitsministeren redegøre for, hvordan andre lande afviser prædikanter ved grænsen.

- Det synes jeg, at vi skal bruge til at inspirere os af i Danmark, siger Karina Lorentzen (SF), formand for Folketingets retsudvalg, til Metroxpress.

Ifølge Metroxpress har fem ekstreme prædikanter med indrejseforbud i en række lande besøgt Danmark flere gange.

Det gælder blandt andre Anjem Choudary, der ønsker sharia i den vestlige verden og er mistænkt for at rekruttere 150 unge muslimer til hellig krig. Han mener, at Danmark vil gå imod sine egne principper, hvis grænserne lukkes for prædikanterne.

- Det vil være en fuldstændig fejl for jeres såkaldte demokrati. Nationer som Danmark kæmper mod muslimer i udlandet med begreber som demokrati og frihed til at ytre sig og rejse.

- Når du begynder at begrænse disse principper, som at udtrykke sig frit i dit land, så har du allerede tabt krigen, siger han til Metroxpress.

/ritzau/