Fløjen Fisker overtager venstre back mod Spanien

Det bliver Maria Fisker, der fra første fløjt skal spille den ledige plads som venstre back på det danske kvindelandshold i håndbold i onsdagens EM-brag mod Spanien.

Dermed forsøger landstræner Jan Pytlick at løse problemet, der er opstået, efter at den sædvanlige stamspiller på positionen, Stine Jørgensen, har måttet melde afbud med en skulderskade.

Fisker er egentlig fløjspiller, men hun har spillet en del kampe som back for sin klub, Viborg HK, i denne sæson. Mod Ungarn i mandags vikarierede hun med pæn succes på pladsen, da Stine Jørgensen var gået ud.

- Vi vil gerne sætte noget pres på Spanierne med det samme. Vi ved, at Fisker er en dygtig fintespiller og god mand mod mand, siger landsholdets assistenttræner Ulrik Kirkely.

- I det hele taget vil vi gerne ud at løbe med spanierne i kampens indledning, så vi kan få brændt mange af deres ressourcer af fra start. Vi skal se, om vi kan udnytte, at de har nogle spillere, der er ved at være lidt slidte, forklarer Kirkely.

Danmark skal have point i kampen for at sikre sig adgang til semifinalen i Budapest på fredag. Ved et nederlag kan danskerne højst nå kampen om femtepladsen.

Sådan starter det danske landshold:

Målvogter: Sandra Toft

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard

Højre back: Line Jørgensen

Playmaker: Kristina Kristiansen

Venstre back: Maria Fisker

Venstre fløj: Ann Grete Nørgaard

Stregspiller: Mette Gravholt

I forsvaret kommer Pernille Holmsgaard og Louise Svalastog på banen, mens Nørgaard og Gravholt løber ud.

Kampen starter klokken 18.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip