Flygtninge flygter fra Islamisk Stat nær Damaskus

05/04/2015 14:28

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Palæstinensiske kilder siger, at 2000 mennesker er blevet evakueret fra den palæstinensiske flygtningelejr Yarmouk i udkanten af Damaskus, hvor Islamisk Stat og rivaliserende grupper kæmper om kontrollen over området.

Omkring 2000 mennesker - 400 familier - har forladt lejren, siger palæstinensere.

- Flygtningelejren er næsten fuldstændigt under Islamisk Stats kontrol. Gruppen er allieret med al-Qaeda's lokal grene, Al-Nusra Fronten, siger en overvågningsgruppe.

FN's flygtningeorgan for palæstinensiske flygtninge, Unwra, har appelleret til det internationale samfund om at yde mere humanitær hjælp til området.

- Situationen i Yarmouk er en skamplet for det internationale samfund, siger talsmænd for Unwra.

Jihadisterne angreb lejren onsdag. Yarmouk-lejren er ikke en telt-lejr, men et boligkvarter i udkanten af Damaskus, en bydel som i årtier har været hjemsted for palæstinensiske flygtninge.

- Islamisk Stat og deres allierede blev i første omgang drevet tilbage af palæstinensiske styrker, men de har siden vundet terræn og kontrollerer nu over 90 procent af lejren.

- Lejrens indbyggere står mellem djævlen og det dybe blå hav siger Ayman Abu Hashem, som leder en gruppe, der hjælper de palæstinensiske flygtninge på vegne af de moderate oprørsgrupper.

Islamisk Stats offensiv mod Yarmouk giver gruppen en vigtig tilstedeværelse kun få kilometer fra præsident Bashar al-Assads magtbase.

Inden krigen i Syrien brød ud, boede der omkring 150.000 mennesker i kvarteret. I dag er der cirka 18.000 tilbage./ritzau/Reuters