Flyselskaber: Københavns Lufthavn er en af verdens bedste

Danmarks største lufthavn er natten til tirsdag dansk tid blevet hædret af alverdens flyselskaber med en titel som en af de tre bedste lufthavne verden over til ruteudvikling.

Københavns lufthavn er således kun slået af lufthavnen i Dublin og deler andenpladsen med Münchens lufthavn i kampen om at være den bedste til ruteudvikling blandt lufthavne med mellem 20 millioner og 50 millioner passagerer årligt.

- Vi er utroligt glade, for man kan kalde prisuddelingen for verdensmesterskabet i lufthavne. Det er et skulderklap og et udtryk for, at flyselskaberne ved, hvad det er for et markedspotentiale, der er i Kastrup, siger Ole Wieth Christensen, ruteudviklingschef i Københavns Lufthavn, til Ritzau.

Sidste år vandt Københavns Lufthavn førstepladsen i kategorien, men det slår ingen skår i glæden for Ole Wieth Christensen, at lufthavnen ikke kunne hive guldet hjem igen, men måtte pryde sig med mindre værdifuldt metal.

- Det er selvfølgelig sjovere at være nummer et end nummer to. Men ingen lufthavne har mig bekendt vundet prisen to gange i træk. Konkurrencen er benhård, så jeg ser det som et tegn på, at vi er helt i front, siger han.

Ifølge ham er København blevet hædret for, at der er kommet nye ruter til Kastrup og lavet en fast prisstruktur, som gør det tryggere for flyselskaber at planlægge ruter til og fra lufthavnen.

Ole Wieth Christensen forventer, at den ny titel vil være med til at tiltrække flere flyselskaber og ruter til de københavnske landingsbaner.

- Jeg tror, at der kommer både flere flyruter og større fly til København. Det er min klare forventning. Det er stadig for tidligt at tale om, hvilke ruter der kan komme, men vores øjne er både rettet mod flere forbindelser til Nordamerika og mod Asien med potentiale i Indien, Sydkorea og Kina. Der vil vi formentlig se flere direkte forbindelser, siger han.

Prisen er blevet uddelt i Chicago, hvor World Routes - en konference for lufthavne og flyselskaber - bliver afholdt. Ved luftfartskonferencen bliver der ikke kun uddelt priser, men også forhandlet og diskuteret udvikling af nye ruter.

/ritzau/