FN: 400.000 syrere er måske på vej til Tyrkiet

FN venter at alle 400.000 indbyggere i den syriske by Kobani vil flygte til Tyrkiet for at komme væk fra militante islamister.

I sidste uge flygtede 138.000 syriske kurdere fra Syrien til Tyrkiet. To grænseovergange er fortsat åbne, siger FN'S Højkommissariat for Flygtninge, UNHCR.

- Vi forbereder os på en situation, hvor hele befolkningen i Kobani flygter til Tyrkiet. Det samlede indbyggertal er 400.000, siger en talskvinde for UNHCR, Melissa Fleming.

Syriske kurdere kæmpede mandag for at forsvare en strategisk vigtig grænseby mod Islamisk Stat. De fik hjælp fra unge tyrkiske kurdere.

- Vores største bekymring er, om Kobani bliver indtaget.

Omkring 105 landsbyer rundt om Kobani er indtaget af Islamisk Stat, mens yderligere 100 landsbyer ligger øde og forladte hen, efter at indbyggerne er flygtet.

Kobani regionen har også taget imod mellem 200.000 og 400.000 syrere, som er fordrevet fra andre steder - blandt andet Raqqa, Aleppo og Homs.

UNHCR appellerer om international støtte til Tyrkiets regering samt til de andre nabolande, som har taget imod over tre millioner syriske flygtninge.

- De 138.000, som netop er kommet til Tyrkiet, udgør det samme antal, som alle de flygtninge hele Europa har taget imod under den tre år lange blodige syriske borgerkrig.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip