FN: Boko Haram skyld i at 250.000 børn i Nigeria sulter

Næsten en kvart million børn lider af alvorlig underernæring i delstaten Borno i det nordøstlige Nigeria, hvor den militante gruppe Boko Haram beskyldes for at forårsage en humanitær krise.

Omkring hver femte af de underernærede børn vil dø, hvis de ikke bliver behandlet hurtigt.

Det vurderer FN's børneorganisation, Unicef, i en ny rapport tirsdag.

- I gennemsnit vil 134 børn dø hver dag, hvis der ikke bliver gjort noget hurtigt, siger organisationens regionale direktør for Vest- og Centralafrika, Manuel Fontaine, efter et besøg i området.

Fontaine fortæller, at han var vidne til tusindvis af børn med et akut behov for hjælp og familier med ringe adgang til ordentlige sanitære forhold, mad og vand.

- Der er to millioner mennesker, som vi ikke kan nå frem til i Borno, hvilket betyder, at det egentlige omfang af denne krise stadig ikke står klart for verden, siger han.

Boko Haram udgør en konstant trussel for samfundene i det nordøstlige Nigeria og har samtidig lanceret offensiver i nabolandene Tchad, Niger og Cameroun.

Gruppens mål er at indføre en streng fortolkning af islamisk lov også kendt som sharia.

Siden 2009 er mindst 14.000 mennesker blevet dræbt af sunnimuslimske fundamentalister i Nigeria, Tchad, Cameroun og Niger. Ifølge FN er omkring 2,7 millioner mennesker blevet drevet på flugt i regionen af Boko Haram.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip