FN-chef kalder skoleangreb i Gaza for kriminel handling

FN's generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer et dødeligt angreb på en skole i Gaza søndag og betegner det som en kriminel handling og kræver de ansvarlige for den grove overtrædelse af internationale menneskerettigheder stillet til regnskab.

Granatangrebet på FN's skole i Rafah i den sydlige del af Gaza har ifølge FN kostet mindst 10 civile livet. Det er det tredje dødelige angreb på en FN-skole, hvor palæstinensere har søgt tilflugt, under den 27 dage lange væbnede konflikt mellem Israel og militante Hamas-medlemmer.

Alle tre episoder undersøges, men FN har i første ombæring givet Israel skylden for søndagens angreb og et andet angreb forrige onsdag på en FN-drevet skole i Jabalya-flygtningelejren, hvor mindst 15 civile blev dræbt.

- Den Israelske Forsvarsstyrke, IDF, er gentagne gange blevet gjort opmærksom på, hvor disse steder ligger, siger Bans talsmand i en erklæring.

- Dette angreb må sammen med andre brud på folkeretten undersøges grundigt, og de ansvarlige må stilles til regnskab. Det er moralsk forkasteligt og en kriminel handling, hedder det videre i erklæringen.

Israel indledte dets offensiv mod Gaza 8. juli efter en stigning i antallet af grænseoverskridende raketsalver, affyret af Hamas og andre militante islamister.

Kampene søndag bragte dødstallet i Gaza ifølge de palæstinensiske myndigheder op på 1772, hvoraf de fleste er civile. Israel har bekræftet, at 64 soldater er faldet i kamp, mens palæstinensiske raketter også har kostet tre civile livet i Israel.

Ban har søndag gentaget sit krav om, at parterne skal indstille kampene og sætte sig til forhandlingsbordet i Kairo for at sætte fokus på konfliktens underliggende emner.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip