FN: Ebola truer international fred og sikkerhed

FN's Sikkerhedsråd erklærer torsdag ebola-udbruddet i Vestafrika for en "trussel mod international fred og sikkerhed", og rådet opfordrer lande til øjeblikkeligt at bidrage med hjælp til at takle krisen.

De 15 medlemmer i FN's Sikkerhedsråd vedtog også enstemmigt en resolution, der anmoder stater om at hæve generelle rejse- og grænserestriktioner, som er blevet indført i forbindelse med ebola-udbruddet, da det kan bidrage til, at de ramte lande kan blive yderligere isoleret.

Torsdag opjusterede Verdenssundhedsorganisationen WHO antallet af døde fra den voldsomme ebola-epidemi i Vestafrika til 2622 ud af 5335 smittede. Epidemien er det mest dødbringende udbrud af ebola-virus i verdenshistorien.

Ifølge WHO er der intet, der tyder på, at epidemien, der hærger Guinea, Sierra Leone og Liberia er på vej til slippe sit greb.

Ebola-virus har også spredt sig til landene Nigeria og Senegal.

USA optrappede i denne uge kampen mod ebola. Medicinsk personel fra det amerikanske militær skal lynuddanne tusindvis af lokale sundhedsarbejdere i de vestafrikanske lande til håndtere smittede, og USA vil oprette 17 behandlingscentre med hver 100 sengepladser.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip