FN: Ebola truer international fred og sikkerhed

FN's Sikkerhedsråd erklærer torsdag ebola-udbruddet i Vestafrika for en "trussel mod international fred og sikkerhed", og rådet opfordrer lande til øjeblikkeligt at bidrage med hjælp til at takle krisen.

De 15 medlemmer i FN's Sikkerhedsråd vedtog også enstemmigt en resolution, der anmoder stater om at hæve generelle rejse- og grænserestriktioner, som er blevet indført i forbindelse med ebola-udbruddet, da det kan bidrage til, at de ramte lande kan blive yderligere isoleret.

Torsdag opjusterede Verdenssundhedsorganisationen WHO antallet af døde fra den voldsomme ebola-epidemi i Vestafrika til 2622 ud af 5335 smittede. Epidemien er det mest dødbringende udbrud af ebola-virus i verdenshistorien.

Ifølge WHO er der intet, der tyder på, at epidemien, der hærger Guinea, Sierra Leone og Liberia er på vej til slippe sit greb.

Ebola-virus har også spredt sig til landene Nigeria og Senegal.

USA optrappede i denne uge kampen mod ebola. Medicinsk personel fra det amerikanske militær skal lynuddanne tusindvis af lokale sundhedsarbejdere i de vestafrikanske lande til håndtere smittede, og USA vil oprette 17 behandlingscentre med hver 100 sengepladser.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip