FN: Op mod 100.000 er flygtet fra IS mod Tyrkiet

Over 130.000 syriske kurdere er flygtet over grænsen til Tyrkiet på deres flugt fra de fremrykkende jihadister i Islamisk Stat, siger den tyrkiske vicepremierminister, Numan Kurtulmus.

- Antallet af syrere, der er kommet over grænsen, har overskredet 130.000, siger han til journalister i Ankara og advarer om, at antallet efter al sandsynlighed vil stige yderligere.

Siden fredag har de mange tusinde mennesker krydset den 30 kilometer lange grænsestrækning til nabolandet, vurderer FN's flygtningehøjkommissariat, UNHCR.

De civile kurdere frygter ifølge eget udsagn en massakre i det nordlige Syrien nær byen Ain al-Arab, der af kurderne er kendt som Kobane.

Islamisterne fra IS rykker i øjeblikket frem i området, hvor der udkæmpes hårde kampe mellem kurdiske styrker og jihadisterne, beretter øjenvidner.

- Isil fortsætter med at vinde frem. Hvert sted de passerer igennem, dræber, sårer og kidnapper de personer. Mange er savnet, og vi tror, de er blevet kidnappet, siger Welat Avar, der er læge og befinder sig i byen Ain al-Arab.

Islamisk Stat har de seneste måneder erobret store dele af Irak og det nordlige Syrien.

Mindst 100 landsbyer på den syriske side af grænsen er blevet evakueret af kurdiske styrker, siden de militantes blodige fremfærd tog fart tirsdag.

Ifølge det London-baserede Syriske Observatorium for Menneskerettigheder foregår der stadig voldsomme kampe, og mindst 300 kurdere er gået mod flygtningestrømmen - de er rejst fra Tyrkiet til Syrien natten til lørdag for at bekæmpe de militante fra Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip