FN opfordrer Israel og Hamas til at genoptage samtaler

FN's Sikkerhedsråd opfordrer i en erklæring onsdag Israel og Hamas-bevægelsen til at vende tilbage til forhandlingsbordet og indgå en "holdbar og varig" våbenhvile.

De 15 medlemslande i Sikkerhedsrådet "appellerer også til parterne om at forhindre, at stridighederne eskalerer og nå til enighed om en omgående humanitær våbenhvile", siger Storbritanniens FN-ambassadør, Mark Lyall Grant.

Opfordringen kommer, efter at stridighederne mellem Israel og palæstinenserne tirsdag blussede op igen efter en pause på adskillige dage.

Mandag blev Hamas og Israel enige om at forlænge en fem dage lang våbenhvile med 24 timer, men den blev brudt tirsdag, da tre raketter affyret fra Gazastriben landede på israelsk jord.

Israel svarede igen med luftangreb mod mål i det nordlige Gaza, og premierminister Benjamin Netanyahu besluttede desuden at trække de israelske forhandlere hjem fra Kairo.

Egypten har fungeret som mægler i de indirekte samtaler mellem Israel og palæstinenserne.

Israel indledte sin offensiv mod Gazastriben 8. juli i et forsøg på at stoppe affyringen af raketter fra området ind over Israel.

/ritzau/