FN: Verden har over to milliarder fattige

Skrevet af admin

|

24/07/2014

Dagens topnyheder

Finanskrise, naturkatastrofer, skyhøje fødevarepriser og voldelige konflikter truer med at skubbe flere mennesker ud i fattigdom, advarer FN, som i en ny rapport opgør, at 2,2 milliarder af verdensbefolkningen på cirka syv milliarder mennesker er fattige.

- At udrydde den ekstreme fattigdom handler ikke bare om at få det i bund, det handler også om at blive der, lyder det fra FN's udviklingsorganisation, UNDP, som har udarbejdet rapporten.

Rapporten viser, at selvom fattigdommen generelt set er på tilbagegang, så er det et stigende problem med større ulighed mellem rige og fattige samt "strukturelle sårbarheder".

- De personer, der er mest sårbare hvad angår naturkatastrofer, klimaforandringer og finansielle tilbageslag, skal beskyttes i særlig grad, lyder det i rapporten.

Næsten 1,5 milliarder mennesker i 91 udviklingslande lever i fattigdom, mens 800 millioner mennesker lever på grænsen af fattigdom.

Rapporten fokuserer på jobskabelse som en varig løsning på fattigdomsproblemet i mange af verdens regioner - og det løser ikke kun den økonomiske del af fattigdomsproblemet:

- Arbejdsløshed har tendens til at være forbundet med en stigning i kriminalitet, selvmord, vold, stofmisbrug og andre sociale problemer. Derfor overstiger de sociale fordele ved et job langt den private fordel i form af løn, hedder det i rapporten.

/ritzau/AFP