Fodbold: Overenskomstforhandlinger er brudt sammen

Divisionsforeningen og Spillerforeningen kunne ikke nå til enighed, da man mandag mødtes for at diskutere en ny overenskomst.

Det får store økonomiske konsekvenser for spillerne, hvis fodboldfejden nu ender i dén konflikt, som lurer kraftigt, lyder det fra Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, som beklager udviklingen.

- Vi har fra start slået fast, at vi ikke ønsker forringelser. Tværtimod ønsker vi at forbedre spillernes forhold. Vi har lagt op til højere mindsteløn, bedre pensions- og forsikringsvilkår og en lettere overgang til anden beskæftigelse efter fodbolden.

- Vi er kommet Spillerforeningen i møde på adskillige punkter, mens de ikke har flyttet sig nævneværdigt. Det er meget beklageligt, siger Claus Thomsen i en pressemeddelelse.

Forudsætningen for forhandlingerne har fra Divisionsforeningens side været en klar og tidssvarende overenskomst, der gør det muligt for klubberne at investere i udviklingen af dansk fodbold. Men Spillerforeningen trækker i modsatte retning.

- Senest har vi imødekommet Spillerforeningens store ønske om at fastholde områdeoverenskomsten. Men alligevel vil Spillerforeningen ikke lave en aftale.

- Foreningen vil en konflikt. Jeg håber, Spillerforeningen nøje har fortalt spillerne, hvilke økonomiske konsekvenser det får for dem og for dansk fodbold, siger Claus Thomsen.

I tilfælde af konflikt modtager spillere, som er medlemmer af Spillerforeningen, hverken løn eller øvrige goder, der er stillet til rådighed for dem. Spillere, der møder ind til træning, modtager løn og øvrige goder, præcis som de plejer.

- Spillere og trænerteams er i gang med forberedelserne til den nye sæson. Græsset er grønt, vejret er godt, og ligaerne tegner igen til at blive rigtig spændende.

- Alle glæder sig. Det er tragisk for spillere og klubber og helt igennem unødvendigt, at det nu sandsynligvis ender med en konflikt, konstaterer Claus Thomsen.

På torsdag skal parterne mødes til et forberedende møde i Forligsinstitutionen.

Det er endnu uvist, om en eventuel konflikt vil træde i kraft fra 1. juli eller 1. august.

/ritzau/

 

Dagens Gossip