Fodboldekspert: Brøndby havde ekstra brug for Agger nu

admin

425 uger siden

|

29/05/2016

Dagens topnyheder

Når Brøndby søndag til kampen mod Sønderjyske siger farvel til landsholdsanfører Daniel Agger, bliver det et stort tab for både klubben og for hele Superligaen.

Det mener den tidligere topspiller og nuværende kommentator hos Viasat Peter Graulund.

- Det har haft enorm betydning for dansk fodbold, at Agger kom hjem til Brøndby. Det brander og booster hele Superligaen, når en profil som ham vender hjem til Superligaen.

- Sportsligt er han helt uhyggeligt dygtig. Hans faglighed som forsvarsspiller overstråler rigtig mange andre spillere i ligaen. Hvis man følger ham under en kamp er det tydeligt, hvor dygtig han er, siger han.

Selv om forsvarsspilleren har døjet med skadesproblemer, har han været en stor gevinst for det Brøndby-hold, der har kæmpet med resultaterne i Superligaen, mener Graulund.

- Når han spiller er han meget dygtig. Man kunne da ønske sig, at han ikke havde skader, men det vidste man jo godt. Men egentlig har han spillet ret fast i lang tid. Mine forventninger var meget store, og dem har han levet op til.

- Man spiller ikke så mange kampe i Liverpool og på landsholdet, hvis ikke man er noget særligt, siger han.

Peter Graulund mener, at Brøndby i den nuværende situation fortsat godt kunne bruge en klubmand som Agger, der spillede i Brøndby som ung, inden han i 2006 vendte snuden mod storklubben Liverpool.

Et eventyr, han i 2014 vendte hjem fra.

- Netop nu, hvor man skal bygge noget nyt op, der er det ærgerligt for dem, at han ikke er en del af det. Det er faktisk mere i de næste sæsoner end i de seneste, at de ville have stor gavn af ham, vurderer eksperten.

Brøndby meddelte søndag, at Agger forlader klubben efter denne sæson. Hvad fremtiden bringer for landsholdsanføreren er endnu uvist.

/ritzau/