Fodboldkonflikt er løst: DBU sparer

21/03/2015 14:52

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Dansk Boldspil-Union sparer penge, mens landsholdsspillerne får mulighed for at tjene pengene ind igen, hvis holdene kvalificerer sig til slutrunder.

Det er hovedessensen i den aftale, som Dansk Boldspil-Union og Spillerforeningen præsenterede for offentligheden ved et pressemøde i Parken lørdag eftermiddag.

Parterne er blevet enige om en aftale, som gælder for både A-landsholdet, kvindelandsholdet og U21-landsholdet. Aftalerne for de to sidstnævnte gælder til 2017, mens A-landsholdets aftale løber til VM-slutrunden i 2018.

Dansk Boldspil-Unions administrerende direktør Claus Bretton-Meyer fortæller på pressemødet, at DBU har opnået sin ønskede besparelse på 17 procent, mens spillerne kan tjene pengene ind igen, hvis de kvalificerer sig til slutrunder.

- Det er en rigtig, rigtig god dag for landsholdsfodbold og for dansk fodbold i det hele taget. Vi glæder os over, at landsholdsspillerne er med til at tage ansvar for, at vi kan finansiere talentudvikling og fanaktiviteter, som på længere sigt skal booste vores indtægter, siger DBU-direktøren.

- Vi er gået ind i forhandlingerne med ønsket om at spare 17 procent, svarende til tre millioner kroner. Det har vi opnået ved fælles hjælp.

Parterne har talt hårdt til hinanden i pressen. Særligt A-landsholdsspillerne har været hårde i deres kritik af DBU.

- Set udefra har det sikkert ikke været noget særligt kønt syn. Men det er vigtigt at understrege, at forhandlingerne hele tiden er foregået på et professionelt plan. De har været gennemført med et smil og med godt humør, men også med alvor, siger Claus Bretton-Meyer.

DBU-direktøren har også fået den fleksibilitet, unionen ønskede i forhold til sponsorerne. Unionen ville have lettere adgang til spillerne, og ikke altid skulle arbejde gennem Spillerforeningen, når man skulle bruge en landsholdsspiller til markedsføring og andet.

Det er også opnået, men dog med en kollektiv aftale med Spillerforeningen.

- Vi kommer til at samarbejde langt mere om landsholdet fremadrettet. Denne aftale er mere moderne i forhold til sponsorerne, og der er Spillerforeningen nødt til at tage mere ansvar. Det kan spillerne ikke gøre alene, siger Mads Øland, der er direktør for Spillerforeningen.

/ritzau/