Fodboldkvinder jagter VM-billet til det sidste

Da de danske fodboldkvinder for tre uger siden vandt 1-0 ude over Island i VM-kvalifikationen, var det ikke bare en almindelig sejr.

Sejren var også altafgørende i jagten på de eftertragtede playoff-kampe om en VM-billet, som en andenplads i gruppen kan give adgang til.

Med sejren overtog Danmark nemlig netop andenpladsen fra Island og med sejre i de kommende VM-kvalifikationskampe mod Malta og Israel på lørdag og onsdag i Vejle er andenpladsen endelig sikret.

- Det, vi kan tage med fra kampen mod Island, er, at vi trods en rigtig dårlig start formåede at få vendt spillet og i sidste ende også vandt kampen.

- Det er ikke noget, som vi ikke har haft så nemt ved tidligere og bestemt noget, der giver tro og selvtillid før de sidste to kampe, siger kvindelandstræner Nils Nielsen til DBU's hjemmeside.

Så er det blot de andre gruppers resultater, der afgør den danske VM-skæbne. Og det er noget af et regnestykke, der skal gå op, før Danmark kan vide sig sikker og blive blandt de fire bedste toere.

- Vi skal først og fremmest gå efter sejren i de to kampe mod Malta og Israel - for tænk nu hvis resultaterne i de andre grupper faktisk flaskede sig, så ville det godt nok være ærgerligt, hvis vi ikke havde givet vores absolut bedste.

- Så så længe den teoretiske mulighed er der, skal vi gå 100 procent efter den. Og det betyder også at få scoret nogle mål.

- Selv om vi fører, skal vi bevare koncentrationen. Målscoren kan blive afgørende, så ud over at vi selvfølgelig skal vinde, skal vi også score så mange mål som muligt.

- Derfor har jeg også taget en ekstra angriber med denne gang i Camilla Kur, der sammen med Nadia Nadim, vi også har med igen, nok er de blandt de bedste boksspillere, vi har, lyder det fra landstræneren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip