Fodboldlandstræner: Vinter-VM vil løfte kvaliteten

Skrevet af admin

|

11/10/2013

Dagens topnyheder

Skal VM i fodbold 2022 i Qatar afvikles om sommeren, som turneringen plejer, eller skal den flyttes til den efterfølgende januar for at undgå alt for varme forhold i juli?

Det internationale fodboldforbund Fifas præsident, Sepp Blatter, foretrækker at afholde det om vinteren, og nu møder han opbakning fra Japans landstræner, Alberto Zaccheroni.

- Personligt tror jeg, at man vil opleve højere kvalitet ved at flytte VM. Kampene bør nydes i det mest behagelige miljø, og at flytte turneringen til om vinteren må være svaret, siger italieneren i forbindelse med Japans venskabskamp mod Serbien.

Han har selv mange års erfaring som klubtræner for særligt italienske klubber som Milan, Inter, Juventus og Lazio, og det er netop mange europæiske klubber samt ligaforbund, der modsætter sig et VM om vinteren, da det vil afbryde de nationale turneringer.

Særligt Premier League har allerede markeret sig som en stor modstander af at flytte turneringen.

VM-arrangøren, Qatar, har udtalt, at den føler sig klædt på til at afvikle turneringen på hvilket som helst tidspunkt. Også om sommeren grundet en afkølingsteknik.

En endelig beslutning om spilleplanen ventes først efter VM i Brasilien 2014, har Sepp Blatter udtalt.

/ritzau/