Førende Thorbjørn Olesen har kurs mod triumf i Skotland

Golfspilleren Thorbjørn Olesen imponerede igen i Skotland lørdag, hvor golfsvingene atter gik danskerens vej.

Her spillede danskeren sig således alene i spidsen af European Tour-turneringen Alfred Dunhill Links Championship, hvor han før søndagens finalerunde har et forspring på tre slag til den nærmeste forfølger, tyskeren Florian Fritsch.

Torsdag og fredag stemplede den 25-årige dansker ind i turneringen med flot spil, da han gik runder i fire og seks slag under banens par. Fredag leverede Olesen eksempelvis hele syv birdies og blot en enkelt bogey.

Lørdag præsterede Thorbjørn Olesen en runde i syv slag under par, og selv om han lagde ud med en bogey på første hul, så sørgede hele otte birdies for en samlet score på minus 17 slag.

Tyske Florian Fritsch er samlet i minus 14, mens de øvrige konkurrenter er endnu længere efter den førende dansker.

Den skotske turnering er usædvanlig i den forstand, at der bliver anvendt tre forskellige baner i form af Kingsbarns, St. Andrews og Carnoustie.

Alfred Dunhill Links Championship afvikles med tre indledende runder, hvor spillerne er fordelt på de tre baner, og derfor afgøres cuttet til sidste runde først lørdag.

Søren Kjeldsen er næstbedste dansker på en delt 13.-plads - nordjyden har dog hele syv slag op til Thorbjørn Olesen på førstepladsen.

Søren Hansen klarede lige nøjagtigt cuttet, mens Thomas Bjørn, Morten Ørum Madsen og Lucas Bjerregaard må forlade turneringen.

Søndag spilles sidste runde på St. Andrews Old Course.

/ritzau/

 

Dagens Gossip