Førertrøje overrasker hollandsk Giro-helt

admin

425 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Med en uge tilbage af Giro d'Italia ligner Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) den første hollandske vinder af en Grand Tour i 36 år.

Det overgår langt klatrerens forventninger.

- Jeg havde overhovedet ikke forventet at være på førstepladsen. Det er helt nyt for mig.

- Selvfølgelig ville jeg gerne være så højt placeret i klassementet som muligt, men jeg er overrasket over at føre nu. Jeg føler mig virkelig stærk, og forhåbentlig kan jeg holde fat i føringen, siger Steven Kruijswijk til cyclingnews.com.

Han kom til Giroen med en målsætning om at slutte i top-fem. En forbedring af sidste års syvendeplads.

- Jeg satsede på at blive blandt de fem bedste, fordi jeg sidste år viste, at jeg godt kunne følge med podiedrengene Mikel Landa, Fabio Aru og Alberto Contador.

- Jeg vidste, at det var muligt at ende højere oppe i klassementet, og jeg kom til Giroen med visheden om, at jeg kun ville blive bedre dag for dag, siger Kruijswijk.

Hollænderen har to minutter og 12 sekunder ned til nærmest forfølger, Esteban Chaves (Orica-GreenEdge).

- Han er den farligste konkurrent for mig. Han gjorde det imponerende i lørdags (hård bjergetape, red.), og han er stadig farlig. Hvis der kommer en mulighed for at vinde mere tid, så vil jeg jagte den, siger Kruijswijk.

Tirsdag skal han forsvare førertrøjen, når 16. etape køres fra Bressanone til Andalo. På den 132 kilometer lange etape er der tre mindre stigninger.

/ritzau/