Første sæsontrofæ: Arsenal banker City

10/08/2014

Sæsonens første titel er i hus for Arsenal.

London-klubben vandt søndag den traditionsrige Community Shield, som er den årlige sæsonåbning i engelsk fodbold mellem de regerende Premier League-mestre og de forsvarende FA Cup-vindere.

Arsenal, som i sidste sæson snuppede FA Cup-titlen, vandt søndagens kamp på Wembley med 3-0 over Manchester Citys mestre.

Sejren blev grundlagt i første halvleg, hvor Arsenal scorede to gange og gik til pause med en 2-0-føring.

Santi Cazorla nettede til 1-0 midtvejs i første halvleg, mens Aaron Ramsey kort før pausen øgede til 2-0.

Både Carzola og Ramsey viste sig kyniske i afslutningssituationerne, og City-keeper Willy, som er kommet til i sommerpausen fra Malaga, var chanceløs begge gange.

Ved begge scoringer var angriberen Yaya Sanogo involveret. Den 21-årige franskmand er ikke kendt for at score mål, men han arbejdede hårdt, var med i mange ting, så det lover ganske godt for Arsenal i forhold til den kommende Premier League-sæson.

I pausen blev Sanogo erstattet af sin mere prominente landsmand Olivier Giroud, som må forventes at være førstevalget i Arsenal-angrebet igen. Giroud viste sin klasse, da han efter et kvarter på banen hamrede bolden i mål til 3-0 fra distancen.

Det var også interessant at følge den nye Arsenal-spiller Alexis Sánchez på den ene kant. Chileneren, der er kommet til fra FC Barcelona, viste ved flere lejligheder sin velkendte hurtighed, men han skulle have været mere selvisk, da han nærmede sig City-målet.

Han spillede ofte bolden videre til en holdkammerat i stedet for at skyde selv. Sanchez spillede de første 45 minutter, og konklusionen på være, at den sydamerikanske hurtigløber bliver spændende at følge i Arsenal.

Hos City var det interessant at konstatere, at Willy startede inde i målet i stedet for den engelske landsholdskeeper Joe Hart. Argentinske Willy kender i forvejen City-manager Manuel Pellegrini fra deres fælles tid i Malaga.

City indledte anden halvleg godt og var mest farlig, men Arsenal modstod presset, og efter 3-0-målet var kampen reelt afgjort.

Premier League-sæsonen begynder lørdag 16. august.