Folk går næsten tomhændede fra Fona på sidste åbningsdag

admin

426 uger siden

|

21/05/2016

Dagens topnyheder

- Ej, der er næsten ikke noget tilbage, siger en teenagedreng på vej ind i Fona2000 på Strøget.

Sammen med mange andre har han lørdag 21. maj besøgt Fona på butikkens sidste åbningsdag.

Fona gik i betalingsstandsning 1. februar, fordi kæden var løbet tør for penge.

Op til ophørsudsalget reklamerede Fona med overskriften, "Gør et kup! Hvor længe tør du vente." Umiddelbart virker det dog ikke til, at folk har ventet til sidste åbningsdag med at gøre det store kup.

Der er nemlig ikke særlig meget tilbage på hylderne i Fona2000, der ligger på Strøget i København.

Overetagen, som tidligere var et paradis for filmentusiaster, er lukket af. Rulletrappen, der fører op til førstesalen, er afspærret med de sidste hylder med dvdfilm. Flere håbefulde kunder må vende om, fordi både overetagen og underetagen er lukket.

Torben Kronborg og sønnen, Noah, gik dog ikke helt forgæves. De købte noget beskyttelsesfilm, som man lægger ned over skærmen på en mobiltelefon.

Selv om turen ikke var planlagt, ville Noah Kronborg gerne have kigget på en Macbook computer.

- Jeg har ledt efter en Macbook computer, men jeg vidste godt, at hvis jeg skulle vente til, der var 70 procent udsalg, så ville de være væk, siger Noah Kronborg, der går i 9. klasse i Helsingør.

Flere af udstillingsbordene er helt tomme. Det, der er tilbage på Fona2000's hylder, er, Iphonehylstre, få DVD'er og spil samt actionfigurer og USB-kabler.

Listen over udsolgte varer kan indikere, hvad kunderne er gået efter under udsalget. Både Applewatch, hovedtelefoner, headsets, Appleopladere, USB-sticks og eksterne harddisks er væk. Det samme gælder alle Macbook computerne.

Det meste af det elektronik, der er tilbage, har et lille mærkat på, hvor der står "nye varer, ikke nedsat."

De nye varer skal sælges i Elgiganten, som overtager ti af Fonas 56 butikker - Fona2000 er en af dem. I de ti butikker er Fonas medarbejdere blevet tilbudt job i Elgiganten.

Resten af kædens butikker lukker, og 280 ansatte fyres.

Det er trist, mener John Jeppesen, der er byplan-arkitekt. Han har altid støttet op om Fona ved at købe film - især danske film på dvd og Bluray.

- Det er trist, fordi Fona har haft et stort udvalg af film, også mange af de skæve film fra Øst for Paradis. Nu er det kun i antikvariater, hvor man kan købe film. Det er downloads det hele, siger han.

/ritzau/