Folkekær musiker: Tænkte på min afdøde datter

Den vestjyske sanger Johnny Madsen har et hav af danske hit bag sig, og nu er han igen klar med en række nye, personlige numre. Ifølge den folkekære vestjyde tager alle hans sange udgangspunkt i et helt bestemt tema.

- Alle mine sange er kærlighedssange. Det er kærlighed til vennen, til havet, til stedet, til menneskene. Kærlighedssange behøver ikke altid at handle om en forladt teenager, der står tilbage og er lidt forsmået. Kærlighed er mange ting, siger Johnny Madsen til Ritzau Fokus.

På det nye album kan man også finde en kærlighedssang til den 64-årige sangers afdøde datter, der kun nåede at blive tre måneder.

- Tre måneder er en høj alder. Når man først har haft sin datter på skødet, så er det ligegyldigt om hun bliver tre måneder eller tre år. Det er ganske forfærdeligt, siger han. 

Datteren Didde havde en sjælden epilepsi-sygdom, der endte med at tage livet af den lille pige. Året efter fik han og konen Margit sønnen Rasmus, og parret var nervøse for, at historien skulle gentage sig.

-  Hun blinkede meget med øjnene, og da vi fik Rasmus, troede vi, at det samme var sket med ham. Det viste sig, at han var sund og rask. Han var heldigvis bare træt, men der blev man jo helt panisk for, at det skulle gentage sig, siger han.

Singlen "Aldrig mere" handler om det savn, han har til datteren. Egentligt havde musikeren tænkt, at han ikke ville lave en sang om den meget personlige og tragiske oplevelse. Men da ordene kom til ham en nat, blev han nødt til at få det ud.

- Jeg sad en nat i Spanien og kiggede op mod stjernerne og tænkte på, hvor hun mon var henne nu. Pludselig kunne jeg mærke, at ordene kom til mig, og så var det bare med at gribe øjeblikket. Det gjorde jeg, og så fik jeg pludseligt sat nogle ord på det hele, som jeg ikke har kunnet før, siger han og fortsætter:

- Den er ikke tvunget ud, men kom af sig selv, og det var vigtigt, siger han.

Det sker ofte, at han sender sin datter en tanke.

- Man slipper det naturligvis aldrig. Nu er det bare mere sporadisk, at jeg lige tænker over, hvor hun er henne i verden. Det kan være hun sad deroppe den aften og sagde "tak for sidst" og gav mig ordene til sangen, siger Johnny Madsen.

Sangeren, der blandt andet er kendt for hittet "Færgemanden", håber på, at hans publikum kan relatere til sangen. 

- Sangen bliver båret af lyrikken, og der er hverken personnummer eller navn i sangen. Derfor håber jeg også, at mit publikum selv kan bruge sangen til noget, siger han.

Fredag den 25. september udkommer Johnny Madsens 15. soloalbum "Godt nyt".

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip