Folkekær sanger rapper hurtigere end Clemens

Popsangerinder, der skal finde deres indre gadedreng frem og rappere, der skal fremføre en stor ballade. Deltagerne i TV2-succesen Toppen af poppen kaster sig ud på usikker grund, når de skal fortolke hinanden sange. Og i år er bestemt ingen undtagelse.

Det var især da hiphopkunstneren Clemens' sange skulle fortolkes, at de andre deltagere blev udfordret.

- Min genre er mere tekstbaseret og mindre melodiøs end de andres. Det har givet mig nogle udfordringer med deres sangnumre, mens de andre nok også har haft nogle udfordringer med at få melodier ind i mine sange. Men det er bare fedt at komme med et andet aspekt på numrene. Både Wafande og Barbara Moleko (der også er deltagere i årets sæson, red.) føler sig fint hjemme i mit univers, for de er jo vokset op med hiphoppen, siger den 34-årige rapper til Newspaq.

Det kan man til gengæld ikke helt sige om 80'er-popstjernen Anne Dorte Michelsen, der har en fortid som en af de to tøser i bandet Tøsedrengene. Derfor blev den danske rapper da også lidt overrasket, da det viste sig, at den 56-årige sangerinde ikke holdt sig på sin syngende hjemmebane, da hun skulle fortolke hans nummer "Uanset hvad I siger".

- Anne Dorte (Michelsen red.) tog et af mine numre og rappede det hurtigere, end jeg selv kan rappe det, siger den danske rapper imponeret.

At holde sig til sine trygge vokaler, var nemlig ikke en mulighed, hvis nummerets budskab ordentlig skulle frem ifølge den erfarne sangerinde.

- Den måde, budskabet er på i sangen, egner sig til at blive talt. Sangen handler om hvor meget dårligt, man skal høre fra folk, og den vrede kan man bare ikke omsætte til en melodi, fortæller sangerinden, der selv glæder sig til at opleve det på tv.

- Jeg er ret spændt på, om det er så godt, som jeg oplevede det, da jeg lavede det, siger Anne Dorte Michelsen.

Fjerde sæson af Toppen af poppen har premiere på TV2 søndag den 17. august kl. 20.00. Ud over Anne Dorte Michelsen og Clemens tæller årets deltagere også Jørgen Klubien, Wafande, Barbara Moleko, Rasmus Walter og Poul Krebs.

Newspaq

 

Dagens Gossip