Folkekirkens Nødhjælp fyrer og skærer indsats til

Folkekirkens Nødhjælp kommer fremover til at arbejde i færre lande og med færre indsatsområder. Til gengæld vil man være mere massivt tilstede der, hvor der er behov.

Det oplyser nødhjælpsorganisationen i en pressemeddelelse.

Tiltagene er konsekvensen af en omstrukturering, som er gennemført med hjælp fra konsulentfirmaet Boston Consulting Group.

Helt konkret bliver 66 stillinger - svarende til hver tiende medarbejder - nedlagt. Og samtidig bliver arbejdet i Honduras og Kirgistan udfaset, ligesom man ikke længere har HIV og aids som særligt arbejdsområde.

- Vi skal gøre det, vi er bedst til. Derfor vil vi have færre projekter i færre lande. Men i de lande, hvor vi er bedst, vil vi udføre endnu mere arbejde i større skala for verdens fattigste, siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen.

Nedskæringerne i organisationen frigiver i alt 15 millioner på årsbasis, som altså i stedet kan bruges på en øget indsats i brændpunkter i Afrika, Mellemøsten og Asien.

Boston Consulting Group har stillet sin ekspertise gratis til rådighed for Folkekirkens Nødhjælp, der sidste år omsatte for 590 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip