Folkemængde angreb pro-kurdisk parti i Ankara

09/09/2015 00:12

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En ophidset folkemængde gik tirsdag til angreb på partihovedkvarteret for det prokurdiske Folkets Demokratiske Parti (HDP) i den tyrkiske hovedstad, Ankara, siger kilder i partiet.

En af partiets ansatte siger, at folkemængden smadrede vinduer i bygningen. Politiet i Ankara afviste at kommentere sagen.

En nationalistisk vrede vendt mod kurderne er taget til efter en række angreb på de tyrkiske sikkerhedsstyrker udført af den militante gruppe PKK.

De daglige sammenstød mellem militante kurdere og militæret har skabt tvivl om, hvorvidt det vil kunne lade sig gøre at gennemføre et troværdigt demokratisk valg i det sydøstlige Tyrkiet om to måneder.

Tyrkiske specialstyrker er gået ind i den nordlige del af Irak for at jagte PKK-medlemmer, hvis lejre også bombes af tyrkiske kampfly.

PKK har frigivet 20 tyrkere, som har været holdt som fanger.

Men militæret har optrappet en offensiv mod PKK - navnligt efter det dræbte 16 tyrkiske soldater ved et angreb søndag.

Flere end 40 tyrkiske kampfly var tidligt tirsdag på vingerne over Irak, hvor de kastede bomber mod kurdiske stillinger, hvilket kostede omkring 40 kurdere livet.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger, at PKK har lidt "smertelige nederlag" både i og uden for Tyrkiet. Han siger, at det er tiltagende panik, som præger PKK's handlinger.

Begge sider beskylder hinanden for at have brudt en våbenhvile, der blev indgået i 2013, og som skulle have banet vej for en endelig løsning på den langvarige konflikt, der har kostet titusinder af mennesker livet.

Men fredsforhandlingerne har reelt stået stille siden da, og de er nu brudt helt sammen.

/ritzau/Reuters