Folkeskolelærere skal arbejde gratis på lejrskoler

Lærere, der er på lejrskole, får kun løn for 14 timer pr. døgn, de er af sted med en skoleklasse.

Sådan har det været, siden et lovindgreb afsluttede lærerlockouten i 2013, og sådan bliver det ved med at være.

En voldgiftsret har nemlig fastslået, at den nuværende praksis er i overensstemmelse med loven, og det undrer Danmarks Lærerforenings formand, Anders Bondo Christensen, sig over.

- Det tror jeg ikke, at mange folketingspolitikere var klar over, da de stemte for loven. Hele begrundelsen for lockouten og regeringens indgreb var jo, at lærerne skulle normaliseres.

- Tankegangen var jo netop, at lærerne skulle have løn for den tid, som de er på arbejde, siger han.

Voldgiftskendelsen betyder, at en lærer, der er på lejrskole i fire døgn, kun får betaling for 56 timer og altså arbejder gratis i de resterende 40 timer. Og det endda, selv om de ikke kan foretage sig andet.

- Når lærerne kun får løn for 14 timer, har vi taget som givet, at de har 10 timer fri, hvor de kan gå i biografen, besøge familie eller hvad de nu har lyst til, men det har voldgiftsretten altså afgjort ikke er korrekt.

- Politikerne må fortælle, om de mener, at det er rimeligt, og at det var det, de ønskede med loven, eller om der er tale om en utilsigtet fejl, som de vil rette op på, siger Anders Bondo Christensen.

Kommunernes Landsforening har hele tiden holdt på, at lærerne kun skulle afregnes for 14 af døgnets timer, når de var på lejrskole.

Topforhandler Michael Ziegler har tidligere sagt til DR, at han mener, at det er fuldt rimeligt, og at det svarer til de vilkår, lærerne tidligere har arbejdet under.

/ritzau/

.

Dagens Gossip