Folketingets partier fordeler 857 millioner til forskning

Folketingets partier er torsdag nået til enighed om fordeling af 857 millioner kroner på forskningsreserven.

Den største sum penge på 196 millioner kroner går til Det Frie Forskningsråd. Der sendes 130 millioner til forskning i fødevarer, økologisk produktion og veterinære forhold, mens eksempelvis forskning i fremtidens velfærd får 40 millioner kroner.

Derudover er der sat penge af til forskning i børns skolegang, så man får en bedre forståelse for børns meget forskellige forudsætninger for at lære. Det skal sikre et godt uddannelses- og dagtilbudssystem og samtidig hjælpe de mere udsatte i det danske samfund.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) siger:

- Det er et rigtig godt resultat, vi er nået frem til i bred enighed. Aftalen vil sikre vækst og beskæftigelse i Danmark, fordi forskning og innovation er helt afgørende for Danmarks fremtid, siger hun.

Aftalen glæder Dansk Folkeparti, der blandt andet har fået forskning i civil brug af droner med i aftalen.

- I DF er vi glade for aftalen, som sikrer en fortsat balance imellem strategiske og frie forskningsmidler, siger partiets forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl.

- Jeg er særlig godt tilfreds med, at der med aftalen tilføres 65 millioner kroner til sundhedsforskning, heraf op til 30 millioner til forskning i psykiatri. Desuden er der sat penge af til vigtig velfærdsforskning, siger han.

I den anden ende af Folketinget - hos Enhedslisten - glæder man sig over, at der er afsat midler til at sætte fokus på medicinsk cannabis.

- Jeg er rigtigt glad for, at det er lykkes os at sikre midler til, at der kan forskes i medicinsk cannabis, siger Rosa Lund.

- Der er meget, der tyder på, at cannabis kan hjælpe for eksempel patienter med sklerose og epilepsi. Det er vigtigt, at vi får mere viden, så det kan komme patienterne til gavn, siger hun.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip