Fondas Harley-Davidson fra filmen Easy Rider til salg

Den ikoniske Harley-Davidson motorcykel, som blev kørt af Peter Fonda i filmklassikeren "Easy Rider" fra 1969, skal under hammeren i Californien, og auktionarius forudser, at cyklen vil indbringe mindst en million dollar (5,8 millioner kroner).

Al den relevante dokumentation inklusiv et brev fra Fonda følger med "Captain America"-cyklen, der vil blive solgt af underholdningsbranchens auktionshus, Profiles in History.

- "Captain Americas forlængede Stars-and-Stripes-udsmykkede panhead chopper er et af de mest ikoniske billeder i amerikansk film, siger lederen af auktionshuset, Joseph M. Maddalena.

- Motorcyklen vækker stærke følelser selv blandt ikke-bikere. Den personificerer 1960'erne med alt det gode og det dårlige, som det årti bød på. Det er en mulighed for en eller anden til at blive ejer af et stykke rendyrket nostalgisk underholdningshistorie, tilføjer han.

Den røde, hvide og blå stars-and-stripes panhead chopper blev designet og bygget af de to afrikansk-amerikanske motorcykelkonstruktører, Cliff Vaughs og Ben Hardy, baseret på designforslag fra Fonda.

Der blev bygget to identiske "Captain Amerika"-cykler til kultfilmen "Easy Rider", så det ikke ville medføre en afbrydelse af optagelserne, hvis den ene af dem brød sammen. Den motorcykel, der nu sættes til salg blev brugt til slutscenen, hvor Dennis Hopper og Peter Fonda bliver skudt og styrter.

Motorcyklen med lang forgaffel, abestigestyr, forkromet passagerrygstød og fremrykkede fodhvilere sælges som en del af Hollywood-memorabilia fra 17. til 20. oktober i Profile in Historys lokaler i Calabasas nordvest for Los Angeles. Der kan bydes online, telefonisk og ved fysisk tilstedeværelse.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip