Fondsbørsen mindes ofre med et minuts stilhed

Både i og uden for Danmark mindes ofrene for lørdagens angreb i København, som fandt sted i kulturcentret Krudttønden på Østerbro og ved synagogen i Krystalgade i den indre by.

To civile personer omkom og fem betjente blev såret i de to skudattentater.

Ofrene mindes mandag i Bruxelles, hvor EU-Kommissionen flager på halv stang med henvisning til, at der er national sørgedag i Danmark.

Og i København holdt fondsbørsen et minuts stilhed klokken 12.

- Handelssystemet vil forblive åbent i tidsrummet, men vi opfordrer til, at alle markedsdeltagere respekterer ét minuts stilhed og undlader at handle mellem 12.00 og 12.01, skrev Nasdaq København tidligere på dagen.

Søndag oplyste Justitsministeriet i en pressemeddelelse, at alle statsbygninger og statsskibe vil flage på halv stang mandag i respekt for ofrene for lørdagens angreb.

- For at mindes ofrene og vise respekt for de sårede betjente har regeringen besluttet, at der mandag den 16. februar 2015 skal flages på halv stang.

- Samtidig er det en markering af, at vi står sammen om vores demokrati, vores værdier og vores fællesskab, siger justitsminister Mette Frederiksen.

Desuden opfordrer biskoppen i Aalborg Stift, Henning Toft Bro, Aalborg Stifts kirker til at flage på halv stang. Det skriver stiftet på sin hjemmeside.

/ritzau/

 

Dagens Gossip