Fondsbørsen mindes ofre med et minuts stilhed

Både i og uden for Danmark mindes ofrene for lørdagens angreb i København, som fandt sted i kulturcentret Krudttønden på Østerbro og ved synagogen i Krystalgade i den indre by.

To civile personer omkom og fem betjente blev såret i de to skudattentater.

Ofrene mindes mandag i Bruxelles, hvor EU-Kommissionen flager på halv stang med henvisning til, at der er national sørgedag i Danmark.

Og i København holdt fondsbørsen et minuts stilhed klokken 12.

- Handelssystemet vil forblive åbent i tidsrummet, men vi opfordrer til, at alle markedsdeltagere respekterer ét minuts stilhed og undlader at handle mellem 12.00 og 12.01, skrev Nasdaq København tidligere på dagen.

Søndag oplyste Justitsministeriet i en pressemeddelelse, at alle statsbygninger og statsskibe vil flage på halv stang mandag i respekt for ofrene for lørdagens angreb.

- For at mindes ofrene og vise respekt for de sårede betjente har regeringen besluttet, at der mandag den 16. februar 2015 skal flages på halv stang.

- Samtidig er det en markering af, at vi står sammen om vores demokrati, vores værdier og vores fællesskab, siger justitsminister Mette Frederiksen.

Desuden opfordrer biskoppen i Aalborg Stift, Henning Toft Bro, Aalborg Stifts kirker til at flage på halv stang. Det skriver stiftet på sin hjemmeside.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip