Forældre opsøger livsfarlige sygdomme til deres børn

Skrevet af Kirstine Petersen

07/04/2015

Mest læste i dag

En lukket Facebookgruppe, 'Smittegruppe til børnesygdomme', med 200 medlemmer forarger netop nu eksperter og forældre, der er tilhænger af børnevacciner.

Gruppen har til formål at spredde sygdom mellem børn helt bevidst, med håbet om at en eventuel sygdom kan gøre deres børn immune over for diverse børnesygdomme, skriver voresbørn.dk.

Et opslag lyder således:

- Hej. Børnesygdomme søges til 2 drenge. Feks.: skoldkopper, fåresyge, mæslinger, røde hunde, skriver en forælder.

Læs også: Sundhedsstyrelsen: MFR er en sikker vaccine

Forældrene i gruppen er imod børnevacciner og forsøger i stedet at give deres børn sygdommene, så de får den ønskede resistens mod de forskellige vira.

Sygdommene er mere skånsomme at få som barn end som voksen, hvor flere af de nævnte sygdomme kan give alvorlige men og endda medføre døden i værste tilfælde.

Det er dog mildest talt usmart at forsøge at opsøge sygdommene på egen hånd, som forældrene i gruppen gør. Det mener blandt andre Allan Randrup Thomsen, der er professor i virusinfektioner ved Københavns Universitet.

- Det er et meget risikabelt scenarie, de har gang i. Mange børn bliver alvorligt syge af mæslinger. Det er en sygdom med mange følgevirkninger, som kan føre både livsvarig invaliditet og død med sig. Det er absolut ikke noget, jeg kan anbefale, siger han til voresbørn.dk.

Læs også: 6 farlige argumenter mod vaccination af børn, som vi er nødt til at aflive

Antivaccination er kommet i vælten, fordi flere forældre har stået frem i medierne og fortalt, at de fravælger børnevaccinen ’MFR’.

Trenden med at fravælge vacciner har dog betydet, at antallet af de frygtede mæslingeudbrud nu for første gang i årevis er opadgående.

Sygdommen er frygtet, fordi den er meget smitsom og statistisk set vil have en dødelig udgang for en person per 2.500-3.500 smittede, selv i lande med en høj hospitalsstandard, som Danmark tilhører gruppen af.

Læs også: Læge håner vaccinemodstander: Jeg tager dine penge og giver dem til vaccineprogrammer

Sidste år blev 27 mennesker registreret med sygdommen herhjemme, selvom sygdommen burde kunne undgås.  

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: