Forbrugerne tages som gidsler af Dansk Retursystem

23/10/2012 08:54

Elo Christoffersen

Nyheder

Mest læste i dag

 

Dansk Retursystem har stoppet for udbetaling af pant for en række forskellige øl, der er produceret på Slotsbryggeriet Føniks. Årsagen er, at bryggeriet er ramt af konkurs.

Dansk Retursystem er en af de kreditorer, der har penge til gode i konkursboet - et tilgodehavende der handler om pant på flasker, som er sendt i handelen.

Flere af de pågældende øl kan stadig købes i danske supermarkeder - vel at mærke mod opkrævning af pant. Forbrugerne køber dermed en pantbelagt flaske, men det vil ikke være muligt at få panten retur.

Danske Ølentusiaster finder det stærkt kritisabelt, at forbrugerne på denne måde tages som gidsler i et mellemværende mellem konkursboet efter Slotsbryggeriet Føniks og Dansk Retursystem.

En del af de øl, der tidligere blev produceret på Slotsbryggeriet Føniks, produceres nu på et andet dansk bryggeri - på samme type flaske og med etiketter, der til forveksling ligner etiketterne på de øl, der blev produceret på Slotsbryggeriet Føniks. Flaskerne står i nogle butikker side om side, og der opkræves pant hos forbrugeren for alle flaskerne - blot er der nogle af dem, som forbrugeren ikke kan få panten retur for.

- Vi tager afstand fra, at Dansk Retursystem, tilsyneladende i et forsøg på at begrænse eget tab, vælter tabet over på sagesløse forbrugere. Forbrugere, der nu står som taber i en situation som de uforskyldt er havnet i - uden chance for at inddrive deres tilgodehavende. Vi vil derfor på det kraftigste opfordre Dansk Retursystem til at omgøre sin beslutning, som set med forbrugerøjne er urimelig og moralsk angribelig, siger formand for Danske Ølentusiaster, Bo. L. Jensen.