Forbrugertilliden flirter stadig med rekorden

Optimismen blandt de danske forbrugere er fortsat høj, og det er med de positive briller, der kigges på den økonomiske fremtid.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, der er offentliggjort onsdag.

Forbrugertilliden, der er en indikator for danskernes syn på den nuværende og fremtidige økonomiske situation, er ganske vist tæt ved uændret fra marts til april. Forbrugertilliden endte således på 13,7 i april mod 13,9 i marts.

Men niveauet ligger højere end gennemsnittet for de seneste seks måneder på 9,7.

Og forbrugernes forventninger ligger også fortsat tæt på den hidtidige højeste score på 15,5, der blev målt i januar 2006.

- Forbrugertilliden er fortsat meget høj. Vi skal ikke opleve meget yderligere fremgang, før at jeg tror, rekorden bliver slået, lyder forventningen hos cheføkonom Thomas Søby fra erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

- Jeg tror, at en del af forklaringen til den megen optimisme er, at oven på syv magre år, så skaber det ekstra meget glæde hos danskerne, at vi nu alle kan se lys for enden af tunnelen, tilføjer cheføkonomen.

Privatforbruget kan dog ikke skabe opsvinget alene, og fremgang i eksporten er derfor også nødvendigt, lyder det fra Thomas Søby.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip