Forbund nægter at betale gigantisk Juventus-erstatning

I 2006 rullede den store Calciopoli-skandale sig ud i italiensk fodbold med Juventus som den helt store syndebuk, selvom et par andre klubber også fik pointstraffe i Serie A.

Juventus' daværende direktører Luciano Moggi og Antonio Giraudo blev anklaget for at have påvirket påsætningen af dommere til ligakampene, og klubben blev frataget to mesterskaber samt tvangsnedrykket til Serie B, den næstbedste række.

Mandag blev sagen mod klubben og de to direktører skrinlagt, da Italiens højesteret mente, at sagen var forældet, og Juventus føler nu, at klubben har krav på erstatning samt to ellers fratagne mesterskaber.

Helt nøjagtigt mener klubben at være gået glip af 3,3 milliarder kroner i tabte indtægter og skade på klubbens brand, og dem vil de have det italienske fodboldforbund (FIGC) til at erstatte.

Forbundet har dog et noget andet syn på sagen.

- Vi mener, at Juventus' erstatningskrav er useriøst, siger fodboldforbundets præsident Carlo Tavecchio ifølge Gazzetta dello Sport.

- Der er begået en kriminel handling, og dommen til De Santis (tidligere topdommer Massimo De Santis, red.) bekræfter, at der er begået ulovlige handlinger, mener præsidenten.

Meget tyder altså på, at det sidste ord ikke er sagt i nyere tids største fodboldskandale i Italien.

Juventus rykkede op i Serie A igen efter blot enkelt sæson i næstbedste række, og klubben har de seneste tre sæsoner hjemført det italienske mesterskab. Klubben ligger også lunt i svinget til endnu en Serie A-titel med en øjeblikkelig føring på 14 point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip