Fordømmelse af hærværk mod jødisk skole fra alle sider

Det er væltet ind med reaktioner oven på det hærværk, der natten til fredag fandt sted mod den jødiske privatskole Carolineskolen på Østerbro i København.

Her er et udpluk af dem:

- Jeg er rystet over, at man bringer den konflikt, som selvfølgelig optager os alle, ind i børnenes univers. Det, synes jeg, er rigtig, rigtig tragisk, at man ikke kan holde det ude af deres univers på den her rigtig grimme måde, siger socialminister Manu Sareen (R) til Ritzau.

- Rystet over hærværket mod den jødiske privatskole Carolineskolen. Helt, helt urimeligt, at jødiske børn i Danmark skal undgælde for en konflikt i Mellemøsten, som de ingen lod og del har i. Det skal vi - og de - simpelthen ikke finde sig i! Prøv nu at lær det: Vi har religionsfrihed i Danmark! Sådan skriver Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, på Facebook.

- Det er fuldstændig grotesk, at det her kan ske i dagens Danmark. Vi er en helt almindelig skole, hvor det eneste der er, er at vores børn enten har en jødisk mor eller far, siger skoleleder på Carolineskolen, Jan G. Hansen, til tv2.dk.

- Det understreger, at situationen er alvorlig og at sikkerhedssituationen omkring jødiske institutioner skal tages meget alvorligt (...) Det er en meget alvorlig situation for det jødiske samfund i Danmark, hvis vi ikke kan sende vores børn i skole i tryghed. Det skriver Dan Rosenberg Asmussen, formanden for det jødiske samfund, til justitsminister Karen Hækkerup.

- Jeg er dybt forarget over, at nogen tilsyneladende kan finde på at bringe børnene ind i konflikten mellem Israel og Gaza. Til dem kan jeg kun sige: Hold venligst børnene udenfor. I Danmark skal der både være plads til jødiske og muslimske børn. Konflikten hører absolut ikke hjemme i skolegården, skriver justitsminister Karen Hækkerup (S) på Facebook.

- Intet og ingen kan retfærdiggøre overgreb på en skole. Føler med elever, forældre og lærere på Carolineskolen, skriver udenrigsminister Martin Lidegaard på Twitter.

- Det er uacceptabelt, at en konflikt, der finder sted tusindvis af kilometer fra Danmark, skal have følger for danske børn. Hærværk som det vi har set i nat mod den jødiske skole, skal fordømmes og gerningsmænd stilles for retten. Overgreb på andres religions- og personlige frihed skal ikke gå ustraffet hen, siger Liberal Alliances integrationsordfører, Anders Samuelsen, i en pressemeddelelse.

- Vi kan ikke blive ved med at vente på, at der gøres noget. Vi er nødt til at sætte ind med massive tiltag mod det stigende had til vores jødiske medborgere, siger socialdemokraternes integrationsordfører i borgerrepræsentationen, Lars Aslan Rasmussen, i en pressemeddelelse.

- Jeg kan ikke fordømme hærværket mod Carolineskolen kraftigt nok. Der er tale om en hadforbrydelse og det er gift for vores samfund, siger Anna Mee Allerslev (R), der er beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, i en pressemeddelelse.

- Hvor er dette sygt. De der ikke mener, at der er et problem med jødehad i Danmark, bør revurdere deres holdning. Nu, skriver Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, på Twitter.

- Til hærværksmænd, der har smadret Carolineskolen: I er nogle tøsedrenge, og jeres mødre skammer sig over jer, skriver Venstres Jakob Engel-Schmidt, der sidder i Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik, på Twitter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip