Foreløbig aftale om græsk gæld - flere detaljer mandag

De 19 eurolandes finansministre er enedes om skitsen til en fire måneders forlængelse af lån til Grækenland.

Det bekræfter eurogruppens chef, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, på et pressemøde efter et ekstraordinært møde, der blev afsluttet kort efter klokken 20.30 fredag aften i Bruxelles.

- Vi har haft et meget intenst møde med en meget vigtig diskussion om en forlængelse af Grækenlands lån.

- Beslutningen er at forlænge med fire måneder, siger Dijsselbloem.

Han indleder pressemødet med en længere forklaring om, at fredagens debat i eurogruppen i høj grad har handlet om at genopbygge tilliden mellem den nytiltrådte græske regering og de øvrige eurolande.

- Mødet i aften har været et første skridt i processen mod at genopbygge tilliden. Som bekendt forsvinder tilliden hurtigere, end den kommer. I aften har været et meget vigtigt skridt i den proces, siger Dijsselbloem.

Det hører med til aftalen, at den græske regering på mandag på skrift i detaljer skal beskrive de politiske indgreb, den planlægger at gennemføre i den resterende del af låneperioden.

Det skal ske for at give de øvrige 18 eurolande en skriftlig garanti for, at Grækenland vil leve op til sin del af aftalen, hvor lånene bliver udbetalt på betingelse af, at regeringen gennemfører konkrete besparelser og reformer.

Aftalen blev i det store hele forhandlet på plads på formøder tidligere fredag mellem blandt andre den græske finansminister, Yanis Varoufakis, den tyske finansminister, Wolfgang Schäuble, og eurogruppechefen Dijsselbloem.

Skitsen fra deres formøder blev efterfølgende taget med til et møde i den fulde kreds af de 19 eurolandes ministre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip