Forening slipper for tiltale om terrorstøtte

admin

424 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

Foreningen De Humanitære Hjerter undgår at blive tiltalt for at støtte den militante gruppe Islamisk Stat (IS) ved salg af klistermærker.

Statsadvokaten i København har besluttet at opgive sagen, oplyser advokaturchef Dorit Borgaard i Københavns Politi onsdag.

- Det kan ikke bevises, at man havde til hensigt at støtte Islamisk Stat økonomisk, siger Dorit Borgaard om begrundelsen.

Tre personer, en mand og to kvinder, undgår ligesom foreningen at blive tiltalt.

Det fik stor opmærksomhed, da politifolk i september 2014 gik i aktion og ransagede fire adresser på Nørrebro og i Vanløse i København og anholdte manden og de to kvinder.

Politiet beslaglage penge og materiale om den indsamling, som De Humanitære Hjerter havde indledt, men der blev ikke fundet klistermærker.

Lige siden har politiet og anklagemyndigheden arbejdet videre med sagen, og nu er det altså endt i ingenting.

Undervejs viste det sig også, at der ikke er beviser for, at de to kvinder havde været med til at producere klistermærker, oplyser advokaturchefen.

Mistanken skyldtes, at mærkerne tilsyneladende var forsynet med Islamisk Stats logo.

Formanden for foreningen har udtalt til TV 2, at han tager afstand fra de militante islamisters vold. Til Radio24syv har han sagt, at han ikke var klar over, at der var tale om Islamisk Stats logo.

Sigtelsen drejede sig om overtrædelse af paragraf 114 b i straffeloven. Den forbyder økonomisk støtte til terrororganisationer.

/ritzau/