Forfremmede U21-talenter: Gid vi kunne være begge steder

Det er sjældent positivt at gå glip af kulminationen på lang tids hårdt arbejde, men for Yussuf Poulsen, Uffe Bech og Jores Okore er det en belønning, at de misser U21-landsholdets playoff-kampe mod Island.

De tre spillere har vist sig så flot frem i de seneste måneder, at de er blevet forfremmet til A-landsholdet, der lørdag møder Albanien. Dermed må trioen nøjes med at krydse fingre for kammeraterne, der møder islændingene i Aalborg fredag aften.

- Hvis det var muligt at være begge steder, ville jeg gerne have spillet den kamp. Det er det så ikke, så jeg må bare sige held og lykke til drengene, siger Yussuf Poulsen, der har spillet syv kampe og lavet fire mål i U21-landsholdets EM-kvalifikationsturnering.

Så meget har Jores Okore ikke været med, men den stærke stopper fik fuld spilletid, da førstepladsen i gruppen blev sikret med 4-2-sejren over Rusland i starten af september.

Også Aston Villa-spilleren ville gerne have været to steder på én gang.

- Det er selvfølgelig lidt sjovere at være her, men det, der er gang i på U21-landsholdet, er også virkelig spændende. Jeg håber på, jeg kan følge med i kampen på en eller anden måde, mens vi er i Albanien, siger Jores Okore.

Selv om de tre spillere er blevet forfremmet fra U21 til A-landsholdet, er det slet ikke sikkert, at det nu er slut med U21-fodbold.

Hvis kammeraterne ordner Island, vanker der næste sommer en EM-slutrunde i Tjekkiet.

- Det ville være superfedt og noget, jeg gerne ville være med til. Det skal ikke være nogen hemmelighed, siger Yussuf Poulsen.

Danmarks første playoff-kamp mod Island fløjtes i gang klokken 18 fredag aften. Der er returkamp på tirsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip