Forhandler løs: Ukraine kan ikke acceptere russiske krav

Forhandlingerne om en våbenhvile og fredsplan for Ukraine fortsætter i Minsk, og de politiske ledere fra Ukraine, Rusland, Tyskland og Frankrig er tilbage ved forhandlingsbordet i den hviderussiske hovedstad.

Det blev ellers tidligere rapporteret fra russiske nyhedsbureauer, at en aftale var i hus, og de politiske ledere var på vej videre mod andre store opgaver - blandt andet et EU-topmøde i Bruxelles.

Men det forlyder ifølge kilder, som nyhedsbureauet Tass har talt med, at de prorussiske separatistledere nægter at underskrive aftalen.

Samtidig har den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, sagt, at han finder de russiske betingelser for en aftale "uacceptable."

Porosjenkos forbehold skal hænge sammen med, at Rusland ifølge nyhedsbureauet Ria har stillet nogle krav om grænsetrækning i øst og en status for de oprørskontrollerede områder i Donetsk og Lugansk.

Hvad disse krav mere præcist handler om, står ikke klart i øjeblikket.

Deltagere på fredsmødet beretter ifølge nyhedsbureauet Reuters, at prorussiske separatistledere stiller krav om, at ukrainske soldater trækker sig fra byen Debaltseve.

Debaltseve, som er et jernbaneknudepunkt i regionen Donetsk, har de seneste uger været scene for heftige kampe mellem prorussiske separatister og ukrainske soldater.

Separatistlederne har desuden ifølge kilder, som nyhedsbureauet Tass har talt med, nægtet at underskrive den aftale, som de politiske ledere fra Ukraine, Rusland, Frankrig og Tyskland skulle være nået frem til.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip