Forkælet teenager flytter hjemmefra og sagsøger forældre for skolepenge

En opsigtsvækkende sag fra New Jersey, hvor en teenager sagsøger de forældre, hun selv er flyttet fra, har skabt stor debat i USA.

Den 18-årige Rachel Canning hævder, at hun blev smidt ud hjemmefra, få dage før hun fyldte 18, og derfor vil hun nu have rettens ord for, at forældrene skal forsørge hende og betale for hendes universitetsuddannelse.

Forældrene derimod mener, at teenageren selv flyttede hjemmefra, fordi hun ikke kunne acceptere nogle få regler, som at respektere de voksne, hjælpe lidt til i hjemmet, være hjemme på bestemte tidspunkter og overveje forholdet til kæresten, som forældrene mente havde en dårlig indflydelse.

LÆS OGSÅ: Se listen: Her er de allerværste bandeord

I retten har Rachel forklaret, at forældrene blandt andre havde drevet hende ud i en spiseforstyrrelse og pressede på, for at hun skulle få et universitetslegat ved at spille basketball.

Forældrene - den pensionerede politichef, Sean Canning og hans hustru Elizabeth - forklarer, at de altid har støttet datteren, hjalp hende gennem spiseforstyrrelsen og betalte for en privat high school, hvor hun spillede mindre basketball, end hvis hun havde været på en offentlig skole.

- Vi elsker vores barn og savner hende. Det er forfærdeligt. Det er ved at tage livet af både mig og min kone. Vi har et barn, vi ønsker hjem. Nu bliver vi halet i retten. Hun kræver, at vi betaler hendes regninger, men hun ønsker ikke at bo hjemme, siger Sean Canning ifølge The Blaze.

Siden oktober, hvor hun forlod sine forældres hjem, har Rachel boet hos en venindes forældre. Det er også dem, som betaler for den forkælede piges retssag mod forældrene.

Tirsdag afsagde en dommer ved retten i Morristown en foreløbig dom i sagen. Han afviste teenagerens krav om, at forældrene skulle betale hende 650 dollar (3500 kroner, red.) om ugen og betale skolepengene for hendes sidste år på high school.

LÆS OGSÅ: Se modig tv-vært sige op på live-tv

- Ønsker vi at skabe præcedens, hvor forældrene lever i frygt for have grundlæggende regler i hjemmet? Det ville være en helt ny måde at fortolke lovgivning. Et barn kunne flytte hjemmefra og derefter sagsøge for en Xbox, en iPhone eller en 60-tommers tv, sagde dommer Peter Bogaard.

Først i næste måned tager retten stilling til, om Rachels forældre skal betale for hendes universitetsuddannelse. Datteren ønsker at blive biomedicinsk ingeniør.

Men foreløbigt står det altså 1-0 til forældrene over den forkælede teenager. 

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip