Formand: Arbejder på flere læger til akuttelefon 1813

Hos Region Hovedstaden bliver manglerne med den omstridte akuttelefon 1813 taget alvorligt, efter at Sundhedsstyrelsen i et notat har påpeget alvorlige fejl i sidste uge.

Det forklarer regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) til Ritzau, efter at hun tirsdag har været til møde med regionens forretningsudvalg.

- Vi er selvfølgelig ikke tilfredse, før vores meget ambitiøse mål er nået, siger Sophie Hæstorp Andersen.

- Vi arbejder videre med at løse de ting, som Sundhedsstyrelsen har påpeget, vi skal have rettet op på.

I notatet fra Sundhedsstyrelsen fremgår det, at personalet på 1813-centralen ikke har opdaget alvorlige tilstande som meningitis og graviditet uden for livmoren efter opkald fra patienterne.

Af notatet, som har undersøgt 97 utilsigtede hændelser i løbet af februar, lyder det, at fejlene skyldes dårlige råd om brug af medicin, og at personalet ikke har været gode nok til at interviewe de borgere, der ringer efter hjælp.

- Vi har tidligere ansat flere sygeplejersker til akuttelefonen, som vi stadig er ved at køre ind, og vi ansætter også løbende flere læger, fordi nogen af dem har vist sig kun at ville være tilknyttet telefonen, men måske kun have få vagter, siger formanden.

- Så vi arbejder stadig på at få tilknyttet endnu flere læger, og derfor er det også vigtigt, at vi arbejder videre med dialogen med de Praktiserende Lægers Organisation, så vi også kan få flere ind med baggrund i almen praksis, uddyber hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip