Formand: Lundbeck-topchef får 18 millioner i fratrædelse

Det var den nu tidligere administrerende direktør Ulf Wiinberg i Lundbeck, der gik til sin bestyrelse og fortalte, at han havde brudt de interne regler i virksomheden. Han havde modtaget 55 aktier i biotekselskabet Stratified Medical uden først at have fået lov til det af sin bestyrelse.

- Ulf fik aktierne som en gave - men uden forhåndsgodkendelse fra bestyrelsen. Det er et klart brud på Lundbecks regler, siger bestyrelsesformand Håkan Björklund på en telekonference mandag.

Og derfor er konsekvensen, at Ulf Wiinberg ikke længere er direktør i Lundbeck. Samtidig er det en skærpende omstændighed, at Lundbeck efterfølgende investerede omkring 19 millioner kroner i Stratified Medical.

- Ulf har selv informeret og sagt undskyld. Men det betragtes som et alvorligt brud på vores Code of Conduct (etisk forretningsadfærd, red.). Vi tror ikke, at bruddet skete med overlæg - men det ændrer ikke vores opfattelse af det, siger Håkan Björklund.

Ulf Wiinberg har været administrerende direktør i medicinalselskabet Lundbeck siden 2008, men mandag var hans sidste dag på jobbet. Han går ikke tomhændet ud af Lundbecks hovedkontor i Valby, da den nu tidligere direktør får 18 millioner kroner med sig.

- Det får han, fordi han i de næste 18 måneder ikke kan tage et andet job. Det er kompensation, forklarer Håkan Björklund.

Ulf Wiinberg fortalte i oktober bestyrelsen i Lundbeck om aktiegaven, og der blev sat en undersøgelse i gang af sagen.

- Vi har en code of conduct, som vi tager meget alvorligt. Og efter samråd med blandt andet advokater er vi kommet frem til, at det her har været et alvorligt brud, siger Håkan Björklund.

- Vi beklager det, fordi vi gerne ville have beholdt Ulf - men det er sådan, det må være, siger han.

Lundbeck skal nu finde sig en ny topchef, og bestyrelsesformanden vurderer, at der senest om otte måneder vil sidde en ny chef i stolen. Indtil det sker, har Björklund overtaget tøjlerne.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip