Formel 1-kører: Bianchi-ulykke er uacceptabel

Jules Bianchis (Marussia) livstruende Formel 1-ulykke i weekenden i Japan er ifølge Sergio Perez (Force India) fuldstændig uacceptabel og kunne være undgået.

Mexicaneren vil have indført ændringer, så lignende ulykker ikke kan ske i fremtiden.

Bianchi er alvorligt hjerneskadet og befinder sigt i en kritisk, men stabil tilstand, efter at franskmanden skred ud på den regnvåde Suzuka-bane. Her kolliderede han med et køretøj, der var kommet ind på banen for at hjælpe den tyske kører, Adrian Sutil (Sauber).

- Det, der skete søndag, er fuldstændig uacceptabelt. Vi skal have alle detaljer frem og alle svar fra FIA (den internationale motorsportsunion).

- Vi skal være sikre på, at de hører os, siger Perez med henvisning til FIA, der tidligere på ugen satte en undersøgelse i gang af omstændighederne omkring ulykken.

24-årige Sergio Perez er chokeret over, at ulykken overhovedet kunne ske.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende i løbet af min karriere. Jeg er helt på Jules' side. Det kunne være undgået, mener han.

Mexicaneren fortæller, at han ikke stoler på måden, som de såkaldte Safety Cars bliver brugt på under løbene. Da hjælpekøretøjet var i gang med at fjerne Adrian Sutils bil, var der ingen Safety Car til at sænke farten på banen.

- I fremtiden skal der en Safety Car på banen, hvis en traktor er ude for at samle en bil op. Det skal vi have - uanset forholdene.

- Der vil altid være en risiko. Selv hvis det er tørvejr, hvor en masse mennesker vil være udsat for fare.

- Der kan være kørere, der ikke kan bremse. Der er så mange faktorer, som man ikke forventer, og hvis der er en traktor på banen, så er det et stort problem, mener Sergio Perez.

Perez befinder sig i øjeblikket i Rusland sammen med Kevin Magnussen (McLaren) og de øvrige Formel 1-kørere forud for søndagens grandprix i Sotji.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip