Formel 1-mester bliver årets britiske sportsmand

Bookmakerne troede på golfspilleren Rory McIlroy, men den nykårede Formel 1-verdensmester Lewis Hamilton tog søndag titlen som årets sportsnavn i Storbritannien.

Lewis Hamilton vandt "BBC Sports Personality of the year", mens golfspilleren, der har vundet to majorturneringer i år siden sit brud med den danske tennisspiller Caroline Wozniacki, blev nummer to. McIlroy hjalp også Europa til sejr i Ryder Cup tidligere på året.

- Jeg havde virkelig ikke regnet med det. Mand, du har haft et fantastisk år, sagde Lewis Hamilton til Rory McIlroy, som også var til stede ved ceremonien med 12.000 tilskuere i Glasgow.

- Jeg havde aldrig drømt om, at jeg skulle være her i selskab med de allerbedste, sagde Lewis Hamilton videre.

Selv om han har været Formel 1-verdensmester før, har han aldrig tidligere vundet afstemningen, som bliver foretaget af offentligheden, efter at et ekspertpanel har udpeget kandidaterne.

Lewis Hamilton blev nummer to efter bokseren Joe Calzaghe i 2007 og det samme i OL-året i 2008, da den skotske cykelrytter Chris Hoy var urørlig efter at have vundet tre olympiske guldmedaljer i Beijing.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip