To formodede guldsmedrøvere er varetægtsfængslet: Blev fanget af forbipasserende

To litauiske mænd er søndag blevet varetægtsfængslet indtil 9. oktober, mens politiet efterforsker et groft røveri mod en guldsmed på Torvet i Silkeborg.

Røveriet skete lørdag formiddag, og de to mænd er sigtet for at have deltaget i det sammen med tre andre mænd, som politiet leder efter med lys og lygte. Der er formentlig også tale om litauere, og i hvert fald to af dem menes at være bevæbnede.

Søndag arbejdede politiet med at undersøge en stribe henvendelser om røveriet fra borgere i byen. Men indtil videre er det ikke lykkedes at få anholdt andre end de to, der søndag var for en dommer, oplyser vagtchef Henrik Nielsen, Midt- og Vestjyllands Politi.

De to mænd, der er sigtet for røveri af særlig farlig karakter, er 22 og 24 år.

De blev anholdt kort efter røveriet, fordi snarrådige borgere løb efter dem og overmandede dem.

Røveriet skete kort før klokken 10.30, da fire mænd trængte ind i guldsmedebutikken. De truede med pistoler og pacificerede kunder og personale ved at sprøjte med peberspray.

Den femte mand kan have holdt vagt udenfor, oplyser politiet.

Det lykkedes røverne at slippe af sted med guld- og sølvsmykker for et ikke oplyst beløb, som de stak af med til fods og forsvandt.

Den ene af de nu varetægtsfængslede er via Europol kendt for kriminalitet i Sverige, Norge og England, mens den anden har indrejseforbud i Danmark, har politiet tidligere oplyst.

De to mænd var ikke bevæbnede, da de blev anholdt. Men flere vidner har oplyst til politiet, at røverne var bevæbnede, formentlig med pistoler, da de trængte ind hos guldsmeden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip