Formodet drabsvåben fundet på Holbækmotorvejen

Politiet har onsdag fundet en kniv på Holbækmotorvejen, som man formoder er brugt til drabet på en 33-årig mand 4. oktober uden for et værtshus i Asnæs på Vestsjælland.

Midt- og Vestsjællands Politi lukkede motorvejen i mere end tre timer, mens hunde ledte efter kniven fra drabssagen, hvor en 25-årig mand sidder varetægtsfængslet.

- Kniven blev fundet i motorvejsrabatten tæt ved Holbækmotorvejens tilkørselsrampe og svarer 100 procent til den beskrivelse, som politiet har fået i forbindelse med afhøringer under sagen, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Kniven skal nu undersøges for, om der er tekniske spor, der knytter den til drabet.

Politiet har en teori om, at kniven efter drabet blev kastet ud af en bil i høj fart mod København.

Det drejer sig om en kniv med en bladlængde på omkring 10 centimeter. Den har et sort eller mørkt blad, ingen parerplade og sort håndtag viklet ind i sort flettet snøre på kryds og tværs. Kniven sad i en sort skede, som var udført i plastik.

Kniven er ifølge politiet købt i en knivforretning i København. I forretningens sortiment er der en model, som nogenlunde svarer til beskrivelsen, men som ikke med sikkerhed vil være identisk med den eftersøgte kniv. Modellen har navnet Obake med en klinge på 9,2 centimeter.

En 25-årig mand er i øjeblikket varetægtsfængslet for at have dræbt den 33-årige mand under et slagsmål uden for Café Germo i Asnæs natten til 4. oktober.

- Han har erkendt at have stukket med kniv, men han nægter sig skyldig i drab, sagde politikommissær Ove Pedersen til Ritzau.

Straks efter de blodige begivenheder ved værtshuset flygtede to mænd og en kvinde i en bil, og politiet har en formodning om, at kniven blev smidt ud af vinduet et sted på Holbækmotorvejen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip