Forsigtigt EM-udlæg fra Rikke Møller Pedersen

Uden overhovedet at svømme sig ud klarede svømmeren Rikke Møller Pedersen sig videre til semifinalen i kvindernes 100 meter bryst tirsdag formiddag.

Tiden 1.07,57 minutter er halvandet sekund fra hendes danske rekord på distancen, men hun blev kun overgået af italieneren Arianna Castiglioni med syv hundreddele.

- Det var en anelse forvirrende. Jeg plejer altid lige at skulle finde mig selv og min plads, og derfor blev det måske lidt langsommere, end det var planen, siger Rikke Møller Pedersen.

Hendes spidskompetence ligger på den dobbelte distance, og derfor kræver det lidt omstilling at skulle sætte kadencen og farten i vejret på 100 meteren.

- Min tid svarer jo til det udlæg, jeg sigter efter på 200 meteren, og derfor skulle der gerne være meget mere at give af, siger fynboen.

Mest af alt var Rikke Møller Pedersen i virkeligheden glad for endelig at have fået sin EM-debut i bassinet i Berlin.

- Nu er jeg i gang. Jeg har bare gået og ventet på det her i fire uger, og det var vigtigt at få det overstået og føle, at jeg er med, siger hun.

Rikke Møller Pedersen kan i øvrigt se frem til at have en medfavorit mindre ved siden af sig i aftenens semifinaler.

Briten Sophie Taylor kom helt skævt fra land i sit indledende heat og opgav nærmest at svømme undervejs.

Hun var med tiden 1.13,47 minutter næsten seks sekunder langsommere end Rikke Møller Pedersen og er ude af kampen om medaljer.

- Hun må have været syg. Normalt skal hun kunne svømme 1.10 i søvne, så et eller andet er gået helt galt, siger sportschef Mikkel von Seelen fra Dansk Svømmeunion.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip