Forsikringsselskab dømmes til at genoptage færdselssag

Topdanmark er blevet tvunget til at genoptage en forsikringssag med en mand, der i 2005 kom til skade i et færdselsuheld.

Højesteret fastslår tirsdag i en dom, at manden skal have cirka yderligere 684.000 kroner plus renter.

Uheldet skete i maj 2005, da manden var forsædepassager i en bil og pådrog sig en piskesmældsskade.

Forsikringssagen blev afsluttet i 2006, og parterne var enige om, at mandens tab af erhvervsevne kunne opgøres til 15 procent.

Trods sine mén efter uheldet lykkedes det manden at få et ikke fysisk krævende nattejob på en træpillefabrik. Derfor fik han ikke penge for tab af erhvervsevne.

Senere måtte han dog opgive et andet mere krævende job på samme virksomhed, og efter et halvt års tid som chauffør stod det efterhånden klart, at han ikke kunne skaffe et arbejde på fuld tid på grund af de skader, han havde fået.

Topdanmark nægtede dog at genoptage sagen og give ham erstatning.

Selskabet fik først medhold i Retten i Glostrup og derefter i Østre Landsret.

Men tirsdag har fem dommere i Højesteret vendt resultatet om.

Selv om mandens helbred ikke er blevet forværret, har virkeligheden - "sagens faktiske omstændigheder" - ændret sig væsentligt, fastslår dommerne.

Det var i 2009, at det blev klart, at han måtte opgive at finde et job på fuld tid på normale vilkår for en ufaglært. Og året efter anlagde han retssagen.

I retten har Topdanmark hævdet, at kravet fra manden var forældet, men det afviser Højesteret og giver manden, hvis sag har været ført af advokat Karsten Høj, medhold.

På grund af sagens udfald skal Topdanmark i øvrigt betale mandens sagsomkostninger på i alt 355.000 kroner.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip